Kansainvälinen Fostering the Urban Food System Transformation through Innovative Living Labs Implementation (FUSILLI) -hanke käynnistettiin virallisesti kick-off -tapahtumalla, joka vietettiin virtuaalisesti 27. – 28. tammikuuta 2021. Hanke tukee eurooppalaisia kaupunkeja ja kaupunkialueita kohti kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä ruokajärjestelmiä.

 

FUSILLI-hankkeen päätavoitteena on tukea hankkeeseen osallistuvia kaupunkeja ja kaupunkialueita kehittämään kestävämpiä ja ekologisempia ruokajärjestelmiä, ja edistää näitä arvoja tukevaa alueellista ruokapolitiikkaa. FUSILLI osallistaa 12 Euroopan kaupunkia verkostoitumaan yhteistyöhön tiedon ja käytänteiden jakamiseen. Tampereen lisäksi hankkeessa ovat mukana San Sebastian (Espanja), Nilufer-Bursa (Turkki), Oslo (Norja), Kolding (Tanska), Torino (Italia), Castelo Branco (Portugali), Differdange (Luxemburg), Rijeka (Kroatia), Harkova (Ukraina), Ateena (Kreikka) and Rooma (Italia).

 

Kick-off -tapahtumassa yli 100 henkilöä 34:sta organisaatiosta tapasivat virtuaalisesti ja aloittivat neljä vuotta kestävän hankeyhteistyön seitsemässä eri työpaketissa. Jokainen organisaatio esitteli toimintaansa ja alueensa ominaispiirteitä ruokajärjestelmien näkökulmasta. Puheenvuorot vahvistivat osallistujien ymmärrystä siitä, että jokaisella kaupungilla on erilaiset lähtökohdat ja tarpeet ruokajärjestelmien kestävyyden kehittämiseen. FUSILLI-hankkeen perustana onkin jokaisen 12 kaupungin omat Food 2030 Living Labit, joissa suunnitellaan ja toteutetaan kestäviä uudistuksia ruokaketjun eri osa-alueille, kuten ruoantuotannolle, jakelulle, logistiikalle, kulutukselle ja ruokahävikille. Living Labien kautta pyritään tarvittaessa vaikuttamaan myös alueelliseen hallintoon ruokajärjestelmien kestävyyden näkökulmasta.

 

FUSILLI-hankkeessa on mukana 34 kumppania 12:sta eri maasta. Hankkeen rahoittaa EU:n H2020-CE-FNR-07-2020 -rahoitus, ja koordinoi espanjalainen monitieteellinen tutkimuslaitos CARTIF. Hanke toteutetaan ajalla 1.1.2021 – 31.12.2024. Suomesta hankkeessa on mukana Tampereen kaupunki, Ahlmanin koulun Säätiö sr, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Ekokumppanit Oy.

 

Lisää tietoa:

Projektipäällikkö Antti Luomala

antti.luomala(at)ahlman.fi

050 408 6708

 

FUSILLIn Twitter @Fusilli_Project ja verkkosivut www.fusilli-project.eu (tulossa pian)

Fusilli-hankkeen logo

 

Teksti: Jenni Arjoranta

Kuva: Ritva Pietarinen