Kehittämismahdollisuuksia ruokasektorin pienille yritykselle tarjoaa AhlmanEdun vetämä Pientuottajat yhteistyöllä markkinoille -hanke, joka käynnistyi syksyllä 2019. Hankkeessa on muodostettu ja muodostetaan pilottiryhmiä tiettyjen ruokaketjujen kehittämiselle.

Tällä hetkellä käynnissä ovat pilottiryhmät:

  • sovelluskehitys lammasketjulle
  • erikoisnautarotujen tuotekehitys
  • suoramyyntiverkostojen kehittäminen
  • alkuperämerkin käyttötestaus
Ylämaankarjalehmä, kuva: Riitta Niiranen

Kuva: Riitta Niiranen

Ketkä voivat osallistua pilotteihin?

Pilotteihin voi osallistua maatilayritysten lisäksi myös muita alan yrityksiä, kuten jatkojalostajia, ravintoloita, tukkuja, teurastamoita tai vähittäiskauppoja. Kehittämistyö tapahtuu pääasiassa pienryhmien itsensä toteuttamana. Hanketyöntekijät ohjaavat pilottiryhmien tilaisuuksia ja kutsuvat paikalle tarvittavia asiantuntijoita. Mahdollisuuksia ja resursseja löytyy monenlaiseen kehittämiseen: suunta riippuu osallistujista.

Kysy lisää tai ehdota ideaa pilotiksi:

Riitta Niiranen
projektipäällikkö
riitta.niiranen(a)ahlman.fi
0505 707 505

Tutustu käynnissä oleviin pilotteihin alta.