Kompostointi
Penkkiviljelmä
Food Club
Videoita

FUSILLI – kaupunkiviljelyhanke

Fostering the Urban Food System Transformation through Innovative Living Labs Implementation (FUSILLI) -hankkeen päätavoitteena on tukea  kaupunkeja ja kaupunkialueita kehittämään kestävämpiä ja ekologisempia ruokajärjestelmiä ja edistää näitä arvoja tukevaa alueellista ruokapolitiikkaa.

FUSILLI osallistaa 12 Euroopan kaupunkia verkostoitumaan yhteistyöhön tiedon ja käytänteiden jakamiseen. Tampereen lisäksi hankkeessa ovat mukana San Sebastian (Espanja), Nilufer-Bursa (Turkki), Oslo (Norja), Kolding (Tanska), Torino (Italia), Castelo Branco (Portugali), Differdange (Luxemburg), Rijeka (Kroatia), Harkova (Ukraina), Ateena (Kreikka) and Rooma (Italia).

Hankkeen perustana toimivat Living Labit, joissa suunnitellaan ja toteutetaan kestäviä uudistuksia ruokaketjun eri osa-alueille, kuten ruoantuotannolle, jakelulle, logistiikalle, kulutukselle ja ruokahävikille. Niiden kautta pyritään vaikuttamaan myös alueelliseen hallintoon ruokajärjestelmien kestävyyden näkökulmasta. Ahlmanin Living Lab koostuu penkkiviljelmästä, bioaktiivisesta kompostoinnista sekä Food Clubin toiminnasta ja on osa Tampereen hankekonsortion yhteistä Living Labia.

FUSILLI-hankkeessa on mukana 34 kumppania 12:sta eri maasta. Hankkeen rahoittaa EU:n H2020-CE-FNR-07-2020 -rahoitus, ja koordinoi espanjalainen monitieteellinen tutkimuslaitos CARTIF. Hanke toteutetaan ajalla 1.1.2021 – 31.12.2024. Suomesta hankkeessa ovat mukana Ahlman, Tampereen kaupunki, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Ekokumppanit Oy.

FUSILLIa voit seurata hankkeen omilla kansainvälisillä verkkosivuilla, LinkedIn -tilillä ja Twitter -tilillä sekä kotimaisilla verkkosivuilla , Facebookissa ja  LinkedIn -tilillä. Hankkeen Ahlmanin Living Lab -toiminnasta kootaan tietoa näille sivuille.

Lisätietoa:

Projektipäällikkö Antti Luomala

050 408 6708 / [email protected]

Fusilli-hankkeen logo

EU:n lippu

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020
research and innovation programme under grant agreement No. 101000717.

Tutustu hankkeeseen

FUSILLI

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje

Tapahtumia ja uutisia

Ajankohtaista

Seuraa somessa