European Platform for Urban Greening, Ahlman
logo, sininen teksti, EU:n tähtilippu

European Platform for Urban Greening – EPLUG

Hankkeen tavoitteena on lisätä tietoa ja taitoa ilmastonmuutokseen sopeutumisesta, biodiversiteetistä ja ihmisten hyvinvoinnista urbaanissa elinympäristössä. Hankkeen aikana on tarkoitus rakentaa eurooppalainen yhteistyöalusta, jonka kautta maat jakavat tietämystään ja taitojaan tulevaisuuden haasteisiin vastaavasta viheralasta.

Haasteet, asiantuntemus ja ilmastovyöhykkeet vaihtelevat alueittain. EPLUG vastaa näihin haasteisiin yhdistämällä voimat ja jakamalla hyviä käytäntöjä – kaikki maat voivat oppia toistensa vihreistä ratkaisuista. Näitä konkreettisia ratkaisuja voivat olla esimerkiksi erilaiset kattopuutarhat ja viherseinät, syötävät puutarhat, sadepuutarhat, hulevesien hyödyntäminen sekä rankkasateiden ja kuivuuskausien vaikutusten minimointi viherrakentamisella.

Keskeinen lähtökohta on Euroopan laajuinen yhteistyö oppilaitosten, työelämän ja hallinnon kanssa, jolloin alan koulutustarjonta sovitetaan vastaamaan alueellisiin tarpeisiin muun muassa opetussuunnitelmia päivittämällä. Lisäksi tärkeänä näkökulmana on kasvattaa ja kehittää viheralan ammattilaisten asiantuntemusta yhteiskunnallisia haasteita vastaaviksi.

Hankkeessa ovat mukana Suomi, Espanja, Tanska, Romania, Tšekki ja Alankomaat. Hanketta hallinnoi Wellantcollege Alankomaista, pääyhteistyökumppaninaan ELCA (European Landscape Contractors Association). Suomesta hankkeessa ovat mukana Ahlman ja VRJ Group.

Nelivuotinen hanke toteutetaan ajalla syyskuu 2020 – syyskuu 2024, ja sitä rahoittaa Euroopan Unionin Erasmus+ KA3 -ohjelma.

EPLUG-hanketta voit seurata kansainvälisesti Facebookissa ja LinkedInissä, Twitterissä sekä hankkeen omilla verkkosivuilla. Instagramissa Ahlman lähivihreä -tilillä näet AhlmanEdun toimia lähivihreään liittyen. Liity hankkeen uutiskirjeen tilaajaksi, niin saat ajankohtaista tietoa sekä hankkeen etenemisestä että viheralasta.

Lisätietoa:

projektipäällikkö Kaisa Koskelin

050 505 6276 / kaisa.koskelin(a)ahlman.fi

fostering the urban food system transformation through innovative living labs implementation
EU:n lippu

Fostering the Urban Food System Transformation through Innovative Living Labs Implementation (FUSILLI)

Hankkeen päätavoitteena on tukea kaupunkeja ja kaupunkialueita kehittämään kestävämpiä ja ekologisempia ruokajärjestelmiä, ja edistää näitä arvoja tukevaa alueellista ruokapolitiikkaa.

FUSILLI osallistaa 12 Euroopan kaupunkia verkostoitumaan yhteistyöhön tiedon ja käytänteiden jakamiseen. Tampereen lisäksi hankkeessa ovat mukana San Sebastian (Espanja), Nilufer-Bursa (Turkki), Oslo (Norja), Kolding (Tanska), Torino (Italia), Castelo Branco (Portugali), Differdange (Luxemburg), Rijeka (Kroatia), Harkova (Ukraina), Ateena (Kreikka) and Rooma (Italia).

Hankkeen perustana on jokaisen 12 kaupungin omat Food 2030 Living Labit, joissa suunnitellaan ja toteutetaan kestäviä uudistuksia ruokaketjun eri osa-alueille, kuten ruoantuotannolle, jakelulle, logistiikalle, kulutukselle ja ruokahävikille. Living Labien kautta pyritään vaikuttamaan myös alueelliseen hallintoon ruokajärjestelmien kestävyyden näkökulmasta.

FUSILLI-hankkeessa on mukana 34 kumppania 12:sta eri maasta. Hankkeen rahoittaa EU:n H2020-CE-FNR-07-2020 -rahoitus, ja koordinoi espanjalainen monitieteellinen tutkimuslaitos CARTIF. Hanke toteutetaan ajalla 1.1.2021 – 31.12.2024. Suomesta hankkeessa ovat mukana Ahlman, Tampereen kaupunki, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Ekokumppanit Oy.

FUSILLIa voit seurata hankkeen omilla kansainvälisillä verkkosivuilla, LinkedIn -tilillä ja Twitter -tilillä sekä kotimaisilla verkkosivuilla , Facebookissa ja  LinkedIn -tilillä.

Hankkeen toimet Ahlmanilla löydät tämän linkin takaa.

Lisätietoa:

Projektipäällikkö Dora Tkalec

050 5359 280 / [email protected]