Mitä on lähivihreä?
Esimerkkejä lähivihreästä

EPLUG – hanke lähivihreän lisäämiseen

European Platform for Urban Greening (EPLUG) -hankkeen tavoitteena on lisätä tietoa ja taitoa ilmastonmuutokseen sopeutumisesta, biodiversiteetistä ja ihmisten hyvinvoinnista urbaanissa elinympäristössä. Hankkeen aikana on tarkoitus rakentaa eurooppalainen yhteistyöalusta, jonka kautta maat jakavat tietämystään ja taitojaan tulevaisuuden haasteisiin vastaavasta viheralasta.

Haasteet, asiantuntemus ja ilmastovyöhykkeet vaihtelevat alueittain. EPLUG vastaa näihin haasteisiin yhdistämällä voimat ja jakamalla hyviä käytäntöjä – kaikki maat voivat oppia toistensa vihreistä ratkaisuista. Näitä konkreettisia ratkaisuja voivat olla esimerkiksi erilaiset kattopuutarhat ja viherseinät, syötävät puutarhat, sadepuutarhat, hulevesien hyödyntäminen sekä rankkasateiden ja kuivuuskausien vaikutusten minimointi viherrakentamisella.

Keskeinen lähtökohta on Euroopan laajuinen yhteistyö oppilaitosten, työelämän ja hallinnon kanssa, jolloin alan koulutustarjonta sovitetaan vastaamaan alueellisiin tarpeisiin muun muassa opetussuunnitelmia päivittämällä. Lisäksi tärkeänä näkökulmana on kasvattaa ja kehittää viheralan ammattilaisten asiantuntemusta yhteiskunnallisia haasteita vastaaviksi.

Hankkeessa ovat mukana Suomi, Espanja, Tanska, Romania, Tšekki ja Alankomaat. Hanketta hallinnoi Yuverta (ent. Wellantcollege) Alankomaista pääyhteistyökumppaninaan ELCA (European Landscape Contractors Association). Suomesta hankkeessa ovat mukana Ahlman ja VRJ Group.

Nelivuotinen hanke toteutetaan ajalla syyskuu 2020 – syyskuu 2024, ja sitä rahoittaa Euroopan Unionin Erasmus+ KA3 -ohjelma.

EPLUG-hanketta voit seurata kansainvälisesti Facebookissa ja LinkedInissä, Twitterissä sekä hankkeen omilla verkkosivuilla sekä Instagramissa Ahlman lähivihreä.

Liity hankkeen uutiskirjeen tilaajaksi, niin saat ajankohtaista tietoa sekä hankkeen etenemisestä että viheralasta.

Lisätietoa:

projektipäällikkö Kaisa Koskelin

050 505 6276 / [email protected]

Kausi 2021 – kohokohdat ja tavoitteet seuraavalle kaudelle
Lähivihreä, AhlmanEdu
Erasmus, AhlmanEdu

Tutustu hankkeeseen

EPLUG

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje

Tapahtumia ja uutisia

Ajankohtaista

Seuraa somessa