Etusivu/Hankkeet/Matkailuhankkeet
Elämystaitaja, AhlmanEdu
Jotpa
EU_disclaimer_kestavakasvu_FI black

Elämystaitaja – Moniosaajuudella täysiaikaista työtä

Elämystaitaja -hankkeessa vastataan koronapandemiasta kärsineiden toimialojen osaavan työvoiman saatavuuden haasteisiin, lisätään työelämässä vaadittavia taitoja, luodaan uudenlaisia urapolkuja sekä ennaltaehkäistään toimialojen osaamisvalumaa sekä vastataan ennakoivasti kyseessä olevien toimialojen kansainvälisen turvallisuustilanteen muutosten aiheuttamiin haasteisiin.

Majoitus-, ravitsemus-, matkailu-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloilla – elämysaloilla – on vakavia ongelmia sekä työntekijän että työnantajan näkökulmasta. Korona-aika kärjisti alojen ongelmia vähentämällä töitä rajusti ja aiheutti osaajien joukkopaon. Elämysalojen elvyttyä työvoimapula on mittava etenkin Tampereen seudulla, jossa alati kasvavat tapahtuma- ja elokuva-alat lisäävät osaavan työvoiman tarvetta entisestään.

Hankkeen tavoitteena on tuottaa elämysaloille moniosaajia, jotka pystyvät hoitamaan useampia työtehtäviä ja siten työllistymään yhdellä työnantajalla täysiaikaisesti ja ympärivuotisesti. Osaajia tuotetaan monipuolisilla elämysalojen tarpeita palvelevia Elämystaitaja-koulutuksilla, joilla opiskelijat saavat uudenlaista osaamista ja urapolkuja. Lisäksi hankkeessa kehitetään koulutukseen liittyviä toimintamalleja sekä ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön tehtävän yhteistyötä vastaamaan paremmin ja joustavammin jatkuvan oppimisen tarpeisiin.

Koulutustarpeita ovat määrittelemässä useat työelämän yhteistyökumppanit, joista tärkeimmät Lapland Hotels &Safaris Oy, StaffPoint Oy ja Tavicon Oy.

Hanke kestää syyskuusta 2022 – joulukuulle 2024, ja sitä rahoittaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus JOTPA.

Hankkeen etenemistä voi toistaiseksi seurata Ahlmanin hankkeiden uutiskirjeestä. Liity uutiskirjeen tilaajaksi täältä.

Lisätietoa:

projektipäällikkö Minna Kotiranta-Taipale

050 463 7933 / minna.kotiranta-taipale(a)ahlman.fi