Mikä Food Club?

Syksyllä 2021 toimintansa aloittanut Ahlman Food Club pyrkii lisäämään kaupungin asukkaiden ja koululaisten ruokatietoisuutta ja ymmärrystä ruoan alkuperästä. Se on osa Fusilli-hankkeen Living Lab -toimintaa Tampereella.

Ahlmanin maatilakokonaisuuden suomenkarja, ravintolat sekä vihannesviljelyyn perustettu penkkiviljelmä tarjoavat ainutlaatuiset puitteet tutustua kestävän ruokaketjun moninaisiin tasoihin.

Toiminnassa mukana on mm. Tampereen koulujen 7. luokkalaisten kotitalousryhmiä, joiden kanssa tutustutaan ruoan alkutuotantoon penkkiviljelmällä ja valmistetaan ruokaa Ahlmanin opetuskeittiössä. Myös Ahlmanin ravintola- ja catering-alan opiskelijat ovat olleet toiminnassa mukana penkkiviljelmällä työskennellen ja saaneet uusia inspiraatioita omiin projekteihinsa.  Food club -toimintaan on osallistettu kaupunkilaisia tapahtumien kautta, joissa osallistujat ovat tutustuneet ruoan tuotantoon käytännönläheisesti.

Food Clubin ydinteemat

  • maaperän hyvinvointi ja ravinnekierto
  • alkuperätietous
  • kestävät kasvinviljelymenetelmät
  • ruokahävikki

Food Club tuottaa myös tapahtumia yhteistyössä erilaisten yhdistysten, organisaatioiden, ravintoloiden ja oppilaitosten kanssa.

Lisätietoja:

projektiasiantuntija Oskari Pikkarainen
oskari.pikkarainen(at)ahlman.fi
050 511 7808

 

Projektipäällikkö Antti Luomala
antti.luomala(at)ahlman.fi
050 408 6708

Kausi 2021

7. luokkalaisten kotitalousryhmät

  • tutustuivat penkkiviljelmään
  • kokkasivat opetuskeittiössä
  • osallistuivat kompostin perustamiseen

Ahlmanin ravintola- ja catering -alan opiskelijat

  • tutustuivat penkkiviljelmään ja työskentelivät siellä
  • saivat inspiraatiota projekteihinsa ja työskentelyynsä

Tapahtumat

  • tapahtumia yhteistyössä Dodo ry:n, TAMKin ja ravintola Kajon kanssa
  • osallistujat tutustuivat penkkiviljelmään ja maistelivat ruokia mm. hävikkituotteista
Hatanpään koulun kotitalousryhmä

Hatanpään koulun kotitalousryhmän oppilaita puutarhaan tutustumassa.

Ahlman Food Club

7. luokan kotitalousryhmä Ahlmanin opetuskeittiöllä.

Fusilli x Dodo Ry

Kaikki käyttöön x FUSILLI: Hävikkiruoan ihmeet! -tapahtuma Ahlmanilla. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Fusilli-hankkeen, Ahlmanin, TAMKin, Dodo ry:n ja ravintola Kajon kanssa.

Fusilli x Dodo Ry

Kattaus kasvintuotannon sivuvirroista, peltohävikistä.

Urban Dinner Ahlmanilla

Urban dinner: kompostin ihmeet -tapahtuma Ahlmanilla. Tapahtuma järjestettiin yhdessä Dodo ry:n kanssa.

Ahlman Food Club

Bioaktiivisen kompostin valmistamista.

Tutustu hankkeeseen

FUSILLI

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje

Tapahtumia ja uutisia

Ajankohtaista

Seuraa somessa

Fusilli-hankkeen logo

EU:n lippu

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020
research and innovation programme under grant agreement No. 101000717.