Ladataan Tapahtumat

Tervetuloa Pysyvä penkkiviljely-koulutukseen alkaen 10.2.2022!

Viiden päivän kurssilla saat haltuun perusteet menetelmästä, joka tuo maatilalle mahdollisuuden uuteen sivuelinkeinoon tai mahdollisuuden kokonaan uudeksi tuotantosuunnaksi muuttuvilla markkinoilla.

Suosiotaan kasvattava pysyvä penkkiviljely yhdistää perinteisiä pienviljelyn toimintatapoja moderniin teknologiaan, tuottavuusajatteluun ja uudistavan viljelyn periaatteisiin. Se poikkeaa monin tavoin tavanomaisesta kasvinviljelystä. Pinta-alat ovat pienempiä, viljeltäviä kasveja on enemmän ja työvälineet ovat edullisempia. Työvoimaa taasen tarvitaan hieman enemmän. Menetelmä sopii erinomaisesti pienille aloille, sillä taloudellisesti kannattavaa toimintaa voi saada jo 0,5-2 hehtaarin alalta. Esimerkiksi suoramyyntiä harjoittavat erikoistuneet nautatilat saavat penkkiviljelystä mainion sivuelinkeinon joko itse tehden tai palkattavan työvoiman avulla.

Lue täältä lisää penkkiviljelyn taustoista ja millaisille tiloille pysyvä penkkiviljely sopii.

Aikataulu: Jokainen koulutuspäivä 9-15:30.
Koulutuspaikka ilmoitetaan koulutukseen ilmoittautuneille. Huom! Olemme Pirkanmaata koskevien rajoitusten vuoksi joutuneet siirtämään 20.1. ja 27.1. tilaisuudet myöhemmälle ajankohdalle. Kurssin muokattu aikataulu:

10.2. Aloitustilaisuus – Mitä penkkiviljelyyn tarvitaan?​ Esittelyssä 3 erilaista tilaa. Mistä penkkiviljely koostuu? Miten menetelmän saa kannattamaan?

17.2. Penkkiviljelmän vuosi: Pellolla ja muualla tehtävät työt käytännössä​ eri vuodenaikoina: taimikasvatus, viljely, kauppakunnostus, suunnitelmat jne.

24.2. Ravintoverkko ja investoinnit – Maaperän ravintoverkko ja komposti. Investointitarpeet eri mittakaavoissa​. Suunnitteluasiakirjat.

10.3. Tiimityö ja asiakkaat – Penkkiviljely on tiimityötä ja asiakasvuoropuhelua​. Johtaminen, yrittäjyys, työnjako, työvoima.

24.3. Penkkiviljelyyn siirtyminen, onko se mahdollista? Erilaiset myyntikanavat, liiketoiminnan kannattavuus.​

Kouluttajina Oskari Pikkarainen, Antti Luomala ja Dora Tkalec, Ahlman sekä Maria Murto Rekolan Puutarha & CSA.​

Koulutuksen hinta: 200 €/hlö (alv 0). Koulutuksessa on rajallinen määrä paikkoja. Kurssi on täynnä (tilanne 10.1.2022)! Ilmoittaudu mukaan viimeistään 10.1.2022. Pidätämme oikeuden muutoksiin kurssin sisällössä.
Koulutuksen toteuttaa Uudistava nautakarjatalous -koulutushanke ja sen kohderyhmänä ovat pirkanmaalaiset nautakarjatilalliset ja sellaisiksi aikovat.

Huom! Järjestämme 1.12.2021 klo 13-14 ilmaisen ”kysy penkkiviljelystä” -etätapaamisen Teamsilla toteutettuna. Pääset liittymään tilaisuuteen tästä!

 

Lisää tietoa:
Projektipäällikkö Riitta Niiranen
0505 707 505
riitta.niiranen(a)ahlman.fi

Go to Top