Ladataan Tapahtumat

Ajankohta: ti-ke 23.-24.8.2022
Lähtö ja paluu: Ahlman, yhteiskuljetus kuuluu hintaan
Vierailukohteet: Faban suomenkarjapäivä, Anneli Tuomisen tila, Bovikin luomutilan saarilaitumet ja Saija Härkäsen tila.
Ilmoittaudu: https://link.webropol.com/ep/suomenkarjaopintomatka

Tervetuloa opintomatkalle, jossa teemana on monipuoliset suomenkarjatilat!
Opintomatka tarkentuu viimeistään heinäkuun lopussa.

Ohjelma:

Ti 23.8. Lähtö Ahlmanilta n. klo 7:45
Vierailemme ensimmäisen opintomatkan päivänä Faban suomenkarjapäivässä. Tälle opintomatkalle ilmoittautuvat ilmoitetaan automaattisesti mukaan myös Faban päivään.
Anneli Tuomisen tilaan ja karjaan tutustumisen jälkeen matkaamme majoituspaikkaamme. Yövymme idyllisessä BB-majoituksessa Karjaalla. Illan aikana tarjolla saunomista, palju ja hauskaa seuraa. Käytössä on myös majoituspaikan sup-laudat, vene jne.

Ke 24.8. Lähtö n. klo 8:45
Aamupalan jälkeen ajamme n. 10 minuuttia ensimmäiseen tilavierailukohteeseen, Saija Härkäsen tilalle. Tilalla on lypsyssä 10 länsisuomenkarjan ja kolme pohjoissuomenkarjan lehmää. Vierailemme laitumella lehmiä ihailemassa ja keskustelemassa tilan toiminnasta. Tilalla odotetaan alkioista syntyväksi myös itäsuomenkarjan vasikoita. Suunta roduissa on suomalainen, valtarotujen väistäessä.
Jatkamme tilalta n. 45 minuutin ajomatkan päähän lounaalle (omakustanteinen, tarkentuu).
Elisaareen on järjestetty lauttayhteys n. klo 12:30.
Vierailemme Bovikin luomutilan laidunnuskohteessa Elisaaressa. Kohdetta esittelee Emmi Nurmi Bovikin luomutilalta. Saaren laidunta hoitaa 13 itäsuomenkarjan lehmän + vasikoiden lauma. Elisaari on uniikki matkailukohde. Laidunkierroksen jälkeen nautimme kahvit saaressa. Huom! Laidunalue on laaja, ja kävelemme lauman luokse. Suosittelemme tukevia kenkiä ja säänmukaista varustusta!
Ahlmanilla olemme takaisin n. klo 18-18:30

Opintomatkalle mahtuu max 15 henkilöä ja se järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 8. Opintomatka on varmistunut minimiosallistujamäärän osalta, tilaa on vielä muutamalle (tilanne 10.8.2022).

Opintomatkan hinta on 120 €/hlö (alv 0).
Hinta on hankkeen tukema ja sisältää kuljetuksen Ahlmanilta, opintomatkan ohjelman sekä majoituksen 2 hh B&B-majoituksessa. Majoitukseen kuuluu iltasauna. Aamiaistarpeet ostetaan ennen majoituskohteeseen saapumista. Aamiainen kuuluu matkan hintaan ja järjestetään itse.
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 25.7.2022. jotta varmistat majoituksen. Tämän jälkeen pääset matkalle mukaan, jos majoituspaikassa on tilaa. Pidätämme oikeuden muutoksiin matkan sisällössä. Osallistumismaksu laskutetaan jälkikäteen. Ilmoittautuminen voidaan peruuttaa veloituksetta, jos peruutus tehdään viimeistään 7 vuorokautta ennen opintomatkan alkua. Ilman ennakkoilmoitusta pois jääneeltä perimme koko osallistumismaksun.Opintomatkan järjestää Uudistava nautakarjatalous -koulutushanke. Opintomatka on suunnattu ensisijaisesti pirkanmaalaisille nautakarjatilallisille, sellaiseksi aikoville tai tilojen työntekijöille. Tämä opintomatka on suunnattu erityisesti suomenkarjatiloille. Jos tilaa jää, Pirkanmaan ulkopuolisia ja muitakin rotuja kasvattavia tuottajia voidaan ottaa mukaan.

Yhteystietoja käsitellään AhlmanEdun tietosuoja-asetusten mukaisesti. Lue lisää: AhlmanEdun tietosuojaselosteesta
Tietoja säilytetään hankkeen raportoinnin vaatiman ajan.
Tiedot voidaan vaadittaessa luovuttaa hankkeen rahoittajalle (Pirkanmaan ELY-keskus).

Lisää tietoa: 
Riitta Niiranen
riitta.niiranen(a)ahlman.fi
0505 707 505

Go to Top