Ladataan Tapahtumat

Tervetuloa AhlmanEdulle Avoimet puutarhat -päivänä!

Sunnuntaina 7.8. klo 12-17 pääset tutustumaan Pirkanmaan perinnepihaan ja AhlmanEdun pysyvään penkkiviljelmään. Perinnepihalle on kasvikuulutusten avulla kerätty perinnekasveja ja taltioitu pirkanmaalaista kasvi- ja puutarhahistoriaa. Perinnepiha on kaikille avoin ja esteetön puutarha. Avoimet puutarhat -tapahtumassa perinnepihaa on esittelemässä viheralan EPLUG-hankkeen projektipäällikkö Kaisa Koskelin.

Omenatarhan vieressä sijaitsee pysyvä penkkiviljelmä, jossa uudistavan maanviljelyn periaatteet ovat keskeisessä roolissa. Penkkiviljelmään pääset tutustumaan Fusilli-kaupunkiviljelyhankkeen projektiasiantuntija Oskari Pikkaraisen kanssa.

Lue lisää perinnepihasta täältä.
Lue lisää pysyvästä penkkiviljelmästä täältä.

AhlmanEdu sijaitsee 5 kilometriä Tampereen keskustasta kaakkoon, hyvien kulkuyhteyksien varrella maalaismaisemassa.
Meille pääset kätevästi busseilla, numero 13 Hallilantien suunnasta ja numero 14 Veisunkadun puolelta. Pihasta löytyy parkkipaikkoja Ahlmanin Kartanon edestä. Katso saapumisohjeet täältä.

 

Pirkanmaan perinnepiha on perustettu v. 2011 Pirkanmaan liiton myöntämän Euroopan aluekehitysrahaston hankerahoituksella ja sitä on kunnostettu v. 2022 Maiju ja Yrjö Rikalan Puutarhasäätiön apurahan myötä.
Pysyvä penkkiviljelmä on osa EU:n Horizon 2020 -rahoituksella toimivaa Fusilli-hanketta.

Avoimet puutarhat, AhlmanEdu
Avoimet puutarhat, AhlmanEdu
Go to Top