Ladataan Tapahtumat

Tervetuloa suomenkarjan lihan laatu -koulutukseen!

Kahden päivän koulutuksessa opit, kuinka leikkautat eri ikäiset, eri rotuiset ja eri sukupuolta olevat naudat. Millaisia sesonkileikkuita kannattaa harkita, miten saat leikkaamalla parhaan tulon suoramyynnissä? Opit myös, miten varmistat lihan laadun. Osaat koulutuksen jälkeen kertoa paremmin asiakkaillesi kaikesta tästä ja voit saada ruhosta paremman hinnan. Keskustelemme myös pakkaamisesta ja brändäämisestä.

Ajankohta: to-pe 21.-22.4.
Paikka: Kivijalka Butchery, Saarijärvi (Rentontie 7)
Kouluttaja: Rene Kuukkanen, Kivijalka Butchery. Renellä on pitkä ja monipuolinen, kansainvälinen kokemus artesaanilihanleikkuusta

Ohjelma:

To 21.4. alkaen klo 10.
Käsitellään kahta erilaista ruhoa: toinen ruho tavanomainen 20 kk vanha sonni, toinen vanhempi (rasvainen) lehmä. Opitaan rodun, iän, sukupuolen vaikutus ruhoon.
Millaisia leikkuita kannattaa tilata eri sesonkeihin?
Millaiset leikkuut poissulkevat muita leikkuita, miten leikkuu kannattaa suunnitella erilaisille ruhoille?
Millä laatusanoilla myyt erilaiset leikkuut omille asiakkaillesi?
Koulutuksen aikana käydään anatomisesti läpi kokonaan yksi ruho.

Yövymme Purola Farmin B&B-majoituksessa: Purola Farm Majatalo 2hh. Majoitukseen kuuluu iltasauna ja maalaisaamiainen. Illallinen järjestetään, omakustanteinen.

Pe 22.4. jatkamme koulutusta
Tutustutaan Dry ager -raakakypsytysmenetelmään! Miten tuottaja voi dry ager-menetelmän avulla saada lisäarvoa premiumlihalle? Mitä leikkuita ja mitä lihaa kannattaa raakakypsyttää dry ager-kaapissa? Miten raakakypsytystä kannattaa toteuttaa ja miten se markkinoidaan?
Lihan pakkaaminen, mitä voit tehdä tuottajana oman brändisi lisäämiseksi vakuumiin?
Eri lihatuotteiden säilyvyysajat, lainsäädäntö pakkaamisesta.

Koulutukseen otetaan mukaan 10 henkilöä ja se järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 8.
Koulutuksen hinta on 140 €/hlö (alv 0). Hinta on hankkeen tukema ja sisältää koulutuksen Kivijalka Butcheryssä sekä majoituksen 2 hh Purola Farmin B&B-majoituksessa. Majoitukseen kuuluu aamiainen ja iltasauna. Illallinen järjestetään, omakustanteinen. Erillistä kuljetusta ei järjestetä.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 11.4.2022: https://link.webropol.com/ep/suomenkarjanlihanlaatu

Pidätämme oikeuden muutoksiin koulutuksen sisällössä. Osallistumismaksu laskutetaan jälkikäteen. Ilmoittautuminen voidaan peruuttaa veloituksetta, jos peruutus tehdään viimeistään 7 vuorokautta ennen tapahtuman tai koulutuksen alkua. Ilman ennakkoilmoitusta pois jääneeltä perimme koko osallistumismaksun.

Koulutuksen järjestää Uudistava nautakarjatalous -koulutushanke. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti pirkanmaalaisille nautakarjatilallisille, sellaiseksi aikoville tai tilojen työntekijöille. Tämä koulutus on suunnattu erityisesti suomenkarjatiloille. Jos tilaa jää, muitakin rotuja kasvattavia tuottajia voidaan ottaa mukaan koulutukseen.

Yhteystietoja käsitellään AhlmanEdun tietosuoja-asetusten mukaisesti. Lue lisää: AhlmanEdun tietosuojaselosteesta
Tietoja säilytetään hankkeen raportoinnin vaatiman ajan.
Tiedot voidaan vaadittaessa luovuttaa hankkeen rahoittajalle (Pirkanmaan ELY-keskus).

Lisää tietoa:

Riitta Niiranen
0505 707 505
[email protected]

Go to Top