Ladataan Tapahtumat

Lähde Uudistava nautakarjatalous- ja Pientuottajat yhteistyöllä markkinoille -hankkeiden matkassa lokakuiseen Kroatiaan tutustumaan paikallisiin lyhyisiin ruokaketjuihin, alkuperäisrotuihin ja niiden hyödyntämiseen, monimuotoisiin maatiloihin sekä maaperän ja ympäristön hoitoon!

Ajankohta: 23.-28.10.2023
Kohderyhmä: Matka on suunniteltu pirkanmaalaisille nautakarjatilallisille, heidän työntekijöilleen tai nautakarjatilallisiksi aikoville. Kohderyhmäämme kuuluvat myös pirkanmaalaiset Pientuottajat yhteistyöllä markkinoille -hankkeen pilotteihin osallistuneiden yritysten henkilöstö sekä muut pientuottajat, joilla on kiinnostusta suoramyyntiin, maaperän hoitoon, brändäykseen, erikoisnautarotuihin ym.
Ilmoittaudu: Ilmoittaudu pian tämän linkin kautta!
Matka on täynnä: kysy peruutus/lisäpaikkoja!
Huom. Etusijalla ilmoittautumisissa ovat pirkanmaalaiset toimijat 15.8. asti. Tämän jälkeen, mikäli paikkoja jää, otamme osallistujia myös Pirkanmaan ulkopuolelta ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu siis heti, vaikka et olisikaan pirkanmaalainen toimija, niin olet ilmoittautumislistalla valmiiksi.
Hinta:
Hankkeen tukema hinta matkalle 795 € (alv 0) jaetuissa 2 hengen huoneessa aamiaisin.
+ ruokailupaketti 99 € (sis. lounaat, kolme päivällistä/illallista sekä päätösillallinen. Muut ruokailut omakustanteisia.
Majoittuminen yhden hengen huoneessa, lisämaksu 180 €/hlö.
Kuljetus Ahlmanilta lentokentälle ja takaisin järjestetään ja hinnoitellaan erikseen.

Matkaohjelma:

Maanantai 23.10.

Lento D8 2844 lähtee Helsinki-Vantaan lentokentältä 10:20. Saavumme klo 12:20 Splitiin.
Ensimmäisten kahden vierailupäivämme kohteet sijaitsevat Brac-saarella eteläisellä Adrianmerellä. Bracilla on säilytetty oliivinviljelyn ja lampaiden kasvatuksen yhdistelmä. Brac tunnetaan lampaiden saarena, koska siellä on yhteensä noin 30 000 lammasta. Perinteistä laajaperäistä karjankasvatusta harjoitetaan edelleen. Tulemme saarelle juuri oliivikauden alussa, joten koko saari on oliivien peitossa.
Vierailemme oliivi-/viinitilalla, jonka omistaa ja hoitaa omistajasuvun kahdestoista sukupolvi. Meille esitellään tilan toimintaa. Perinteinen illallinen tarjoillaan tilan Kastil Gospodineticissa, vanhassa venetsialaisessa huvilassa. Illlallisen yhteydessä on mahdollista nauttia tilan viineistä. Illallisen jälkeen siirrymme kävellen tai taksilla 3,5 kilometrin päässä sijaitsevaan majoituskohteeseen.

Tiistai 24.10.

Vierailemme Zogeterran maatilalla, pienellä permakulttuuritilalla, joka tuottaa hilloja, teetä, mausteita ja kosmetiikkaa, kuten saippuoita ja voiteita, yksinomaan kasveista ja yrteistä, joita Bracin saarella on tarjolla.
Vierailemme saaren vanhimmassa kaupungissa sijaitsevassa öljymuseossa, jossa opimme lisää saaren oliiviperinteestä. Syömme samalla tapas-lounaan.
Tutustumme kävellen lampaiden laiduntamisen perinteeseen Vidova Gora-kukkulalla Bracin saarella. Näemme vanhaa paimenkulttuuria sekä Trolokve-lampia, jotka ovat mahdollistaneet juomaveden eläimille.
Matkustamme saarelta takaisin Splitiin yöksi. Yhteinen iltaruokailu hotellin ravintolassa.

Keskiviikko 25.10.

Kolmantena päivänä matkustamme Likan hedelmälliselle, perinteisesti maatalousvaltaiselle alueelle Kroatian suurimman vuoren, Velebitin, rinteille. Vierailemme luomumaitotilalla, joka kasvattaa Jersey-lehmiä ja tuottaa ja jakelee omassa meijerissä valmistettuja maitotuotteita suoraan kuluttajille.
Toinen vierailukohteemme on  luomulihakarjatila. Vierailutila on Kroatian suurin karjatila; sen 600 lehmää laiduntavat laajasti vuorilla ja laaksossa ympäri vuoden 1000 hehtaarin alueella.
Yövymme Slunjissa, jossa on yhteinen iltaruokailu Mirjana Rastoke -hotellissa.

Torstai 26.10.

Neljäntenä matkapäivänä suuntaamme pohjoiseen osaan Kroatiassa. Vierailemme menestyksekkäällä luomuperheviljelmällä, jossa on noin 400 eläintä – lihakarjaa, mustia slaavilaisia sikoja, kroatialaisia lampaita ja aaseja sekä noin 300 hehtaaria peltopinta-alaa. Tilalla viljellään rehua eläimille. Tila sijaitsee maaseudulla 80 km etelään Kroatian pääkaupungista. Syömme tilalla lähiruoka-aterian.

Päivän toisessa tilavierailukohteessa tapaamme Kroatian Savory hubin puheenjohtajan. Kuulemme heidän tavoitteistaan ja tutustumme samalla Savory hubin jäsentilaan, joka on luonnonmukaisesti ja uudistavasti hoidettu monimuotoinen siipikarjatila. Tilalla on myös hedelmätarha. Syömme päivällisen tilavierailun aikana.

Yövymme Varžinske Toplicessa.

Perjantai 27.10.

Viimeinen päivä on varattu Zrnolle, Kroatian suurimmalle, vanhimmalle ja yrittäjähenkisimmälle perheomisteiselle luomutilalle, joka viljelee viljaa, vihanneksia ja sieniä ja jolla on myös leipomo, luomukauppoja ja paljon muuta. Tutustumme koko maatalouden, jalostuksen, leipomo- ja ateriapalvelujen tuotantoon, jossa painotetaan erityisesti biointensiivistä tuotantoa ja maaperän ja biologisen monimuotoisuuden ja hedelmällisyyden vaalimista sekä lisäämistä.

Tilaa esittelee David Pejic, Zrnon luomutilan toimitusjohtaja ja EU:n luomupalkinnon voittaja vuonna 2022.

Vierailun jälkeen lähdemme takaisin kohti etelää, Sibenikin kaupunkiin, jossa on matkan päätösillallinen.

Lauantai 28.10.

Otamme aamiaisen mukaan hotellista. Matkaamme aikaisin Splitin lentokentälle, josta Norwegianin lento D8 2845 lähtee klo 9.15. Olemme takaisin Suomessa klo 13.10. Erikseen hinnoiteltava bussikuljetus takaisin kohti AhlmanEdua starttaa matkalaukkujen saamisen jälkeen.

Muuta huomioitavaa:

Matkalle osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä. Opintomatka järjestetään, mikäli matkalle ilmoittautuu min. 20 hlö.

Pidätämme oikeuden matkan sisällön muutoksiin.
Järjestämme erikseen hinnoiteltavan yhteiskyydin Ahlmanilta lentokentälle ja takaisin.

Matka toteutetaan yhteistyössä Forssan matkatoimiston kanssa.

Hintaan sisältyy:
– lennot Helsinki – Split – Helsinki Norwegianin lennoilla turistiluokassa
– matkustajamaksut ja lentokenttäverot
– matkatavarat lennolla, käsimatkatavara 10 kg ja kirjattava matkatavara 2 x 23 kg
– bussikuljetukset matkakohteessa ohjelman mukaisesti
– majoittuminen jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisin
– ohjelmassa mainitut tai niitä vastaavat vierailumaksut ja sisäänpääsymaksut
– paikallinen turistivero
– suomenkielisen oppaan palvelut matkakohteessa

Hintaan ei sisälly, lisämaksut
– majoittuminen yhden hengen huoneessa, lisämaksu on 180,00 € / henkilö
– ruokajuomat
– matkavakuutus, jonka ottamista suosittelemme

Yhteystietoja käsitellään AhlmanEdun tietosuoja-asetusten mukaisesti. Lue lisää: AhlmanEdun tietosuojaselosteesta.
Tietoja säilytetään hankkeen raportoinnin vaatiman ajan.
Tiedot voidaan vaadittaessa luovuttaa hankkeen rahoittajalle (Pirkanmaan ELY-keskus).

Lisää tietoa:
Projektipäällikkö Riitta Niiranen
0505 707 505
riitta.niiranen(a)ahlman.fi

Go to Top