Ladataan Tapahtumat

Tämä työpaja on peruttu. Pyrimme järjestämään vastaavan työpajan keväällä 2024!

Tule oppimaan naudanlihan leikkaamista ja hyödyntämistä!

Tässä työpajassa otetaan naudanliha käyttöön leikaten ja jatkojalostaen! Päivän aikana opit leikkaamaan nautaa, jalostamaan naudanlihasta makkaroita ja tutustut BBQ-grillauksen saloihin.

Kouluttajana toimii Ilmari Saarikoski, keittiömestari ja ravintoloitsija, Saarikoski Ravintolat Oy ja Pekka Koponen Joint by Joint Meat Corp. Oy.

Kurssin sisältö:

  • Ruhon käsittely; eri osat ja mahdolliset käyttötarkoitukset
  • BBQ savustamisen pikakurssi: Mitkä ovat savustamiseen kelpaavat osat. Miten liha käsitellään, maustetaan ja esivalmistellaan. Syödään savustettua ruokaa päivän päätteeksi.
  • Makkaraksi sopivat osat ja makkaran valmistus. Reseptit ja makkarat mukaan kurssilaisille.
  • Dry age – raakakypsytys: Miten tehdään lisäarvoa halutuille osille? Miten lisätään tuotteiden päiväystä, tehdään hyvästä parempaa ja monet muut hyödyt.
  • Lihaliemet: Unohdettu ammattitaito?
  • Raaka-aineiden tehokas käyttö. Maksa, munuaiset, kieli, veri, mahalaukku, luuydin, häntä – teoria kokonaisuuden hyödyntämisestä.

Aika: 5.9.2023, klo 8-17 / Tämä työpaja on peruttu. Pyrimme järjestämään vastaavan työpajan keväällä 2024!
Paikka: AhlmanEdu, Hallilantie 24, Tampere
Hinta: 100 € / hlö (alv 0%)
Hinta on Pientuottajat yhteistyöllä markkinoille -hankkeen tukema.
Ruoka ja kahvit omakustanteiset. AhlmanEdun ravintola Kapusta palvelee kurssipäivänä klo 8-18.

Lisätietoja:
Jenni Arjoranta, AhlmanEdu
jenni.arjoranta(a)ahlman.fi
050 511 5717

Työpajan järjestää Pientuottajat yhteistyöllä markkinoille -hanke, ja se on suunnattu pirkanmaalaisille pientuottajille – maatilayrityksille, elintarvikejalostajille ja muille elintarvikealan pienyrityksille.
Pidätämme oikeuden muutoksiin kurssin sisällössä.

Go to Top