Ladataan Tapahtumat

Tervetuloa Holistic management-koulutukseen!

Holistic Management eli kokonaisvaltainen tilanpito on maatilojen suunnittelu- ja johtamisjärjestelmä, jonka avulla voidaan rakentaa taloudellisesti kannattava ja luontoa uudistava maatila, jossa viljelijäperhe voi hyvin.
Kurssin kouluttajana toimii Holistic Management neuvoja Philipp Mayer Mantereen tilalta Lempäälästä.
Mantereen tilaa johdetaan kokonaisvaltaisen tilanpidon periaatteiden mukaan ja se on Euroopan ensimmäinen Holistic Management -oppimistila.

Tule mukaan koulutukseen suuntaamaan maatilapolkusi uuteen suuntaan! Samalla saat uudenlaiset työkalut ja materiaalipankin sekä toisten ajatustuen avuksi.

To 17.3.2022 Johdanto kokonaisvaltaiseen tilanpitoon:
Tutustumme päivän aikana kokonaisvaltaisen tilanpidon periaatteisiin ja käytöntöihin. Tehdään tilalle inventaario! Kuka on tilalla päätöksentekijä, ja kuinka paljon tilalla on resursseja. Mikä on tilan pidon tavoite, mikis työtä tehdään? Katsaus elämänlaatuun, arvoihin ja toimintatapoihin!

Päivän aikana tutustutaan myös, miten toimiva maaperä toimii, mitä työkaluja on ekosysteemiprosessien hallintaan? Miten tilalla tehdään päätöksiä ja miten niitä testataan? Luodaan yleiskatsaus suunnittelu- ja seurantaprosesseihin.

To 31.3. Taloussuunnittelu:
Käymme päivän aikana koko taloussuunnitteluprosessin läpi askel askeleelta. Tavoitteena on, että jokainen osallistuja voi tehdä oman taloussuunnitelmansa ja on jo harjoitellut keskeisiä elementtejä kurssin aikana. Käydään läpi omakohtaisia oppeja ja kokemuksia.

Ke 13.4. Tilannetajuinen Laiduntaminen:
Osallistujat saavat päivän aikana perustiedot tilannetajuisesta laiduntamisesta. Tietoutta voi halutessaan syventää erillisellä laiduntamiseen keskittyvällä kurssilla. Päivän aikana kuulet myös Mantereen tilalla havaittuja parhaita laiduntamisen käytäntöjä.

To 5.5. Tulevaisuuden suunnitelma 
Tulevaisuuteen keskittyvässä päivässä opitaan, kuinka visiota, karttoja ja luovuutta voi käyttää tilan liiketoiminnan tulevaisuussuunnitelman luomiseen. Suunnitelmaa voidaan realistisesti toteuttaa vuosittaisen taloussuunnitelman avulla.
Tutustutaan myös Mantereen tilan tulevaisuuden suunnittelun oppeihin ja kokemuksiin.

To 9.6. Biologinen seuranta 
Opit päivän aikana, kuinka voit omin resurssein ja nopeasti arvioida maaperän terveyttä kohdennettujen parantamistoimenpiteiden toteuttamiseksi. Tehdään arviointeja käytännössä ja opitaan myös käytännön esimerkeistä.

Koulutuksen hinta on 200 €/hlö (alv 0). Ilmoittaudu täältä mukaan viimeistään 4.3.2022: https://link.webropol.com/ep/kokonaisvaltainentilanpito

Pidätämme oikeuden muutoksiin kurssin sisällössä. Koulutuksen järjestää Uudistava nautakarjatalous -koulutushanke. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti pirkanmaalaisille nautakarjatilallisille, sellaiseksi aikoville tai tilojen työntekijöille.

Lisää tietoa:
Riitta Niiranen
[email protected]
0505 707 505

Go to Top