Ladataan Tapahtumat

Tervetuloa mukaan tutustumaan Skånen monimuotoiseen ruokasektoriin  24.-29.10.2022.

Etelä-Ruotsin Skåne on maatalouden ja elintarvikejalostuksen ydinaluetta Ruotsissa. Skånesta löytyy lukuisia kiinnostavia ja kannattavia yrityksiä, jotka ovat onnistuneet luomaan lisäarvoa paikallisuudesta ja pienimuotoisestakin jalostustoiminnasta.

Matkalla vierailemme erilaisissa maatilayrityksissä, lähiruokamyymälöissä ja pienimuotoista jalostusta harjoittavissa yrityksissä. Vierailujen ja verkostoitumisen kautta saat uudenlaisia näkökulmia ruokasektorin pk-yritysten brändäykseen, markkinointiin, jakelukanaviin, yhteistyömallien ja jalostustoiminnan kehittämiseen.

Matkalle voivat osallistua pirkanmaalaisten maatila- ja elintarvikeyritysten yrittäjät ja työntekijät. Matkaa tuetaan hankkeen budjetista. Osallistumismaksu sisältää majoituksen, bussi- ja laivamatkat, aamiaiset sekä yritysvierailujen kustannukset.

Ilmoittaudu viimeistään 6.10. https://link.webropol.com/s/ruotsi2022

Opintomatkan ohjelma:

Ma 24.10. Lähtö Ahlmanilta iltapäivällä n. klo 17 kohti Turun satamaa.

Ti 25.10. Saavumme aamulla Tukholmaan. Ajamme kohti Etelä-Ruotsia. Bussimatkalla brunssi ja yritysvierailu pienjuustolassa. Yövymme luonnon keskellä upeassa Nature Shelter hotellissa.

Ke 26.10. Yritysvierailuja

Bondens Skafferi on paikallisten tuotteiden jakelija ja myyjä, jolla on ainutlaatuinen toimintatapa, jolla on myymälä kolmella eri paikkakunnalla. Tutustumme yrityksen päätoimipaikkaan Åhusissa.

Torna Hällestad on paikalliseen tuotantoon keskittyvä lähiruokamyymälä, leipomo ja lounasravintola, jossa kylän omat maatilalliset huolehtivat siitä, että kaupassa on aina tarjolla paikallisia tuotteita. Lounastamme täällä ennen yritysesittelyä.

Yöpaikka ja mahdolliset muut kohteet täsmentyvät myöhemmin

To 27.10. Yritysvierailuja maatiloille

Gunnarhögin tila on rypsipeltojen ympäröimä perinteinen maatila Itä-Skånessa, jossa tuotetaan rypsiöljyn kultaa ilmastoviisaasti ja kestävästi. Gunnarhög on ainutlaatuinen maatila, jota sama perhe on hoitanut sukupolvien ajan, jossa myös ravinteiden kierrätys on viety todella pitkälle. Maatila toimii 100-prosenttisesti omalla energialla!

Mossagårdenin monimuotoisella luomumaatilalla tuotetaan mm. kasviksia, hamppua, kombuchaa, öljyjä, hapatettuja tuotteita ym. sekä myydään muiden lähiseudun tuottajien tuotteita tilapuodissa ja verkossa. Aloitamme lounaalla ja tutustumme tämän jälkeen maatilaan. Voipa sieltä vuokrata myös Smoothiepyörän!

Mahdolliset muut kohteet täsmentyvät myöhemmin.
Yövymme merenrannalla kotoisassa Smygehusin majakkahostellissa.

Pe 28.10. Lähtö aamulla aikaisin paluumatkalle kohti Tukholmaa. Yritysvierailu ja
lounas bussimatkalla, kohde tarkentuu.

La 29.10. Aamiaisbuffet laivalla. Saavumme Helsinkiin n. 10:30. Paluu Tampereelle arviolta klo 13.

Varmista paikkasi ilmoittautumalla viimeistään 6.10.2022.

Mukaan mahtuu 22 henkilöä. Etusijassa matkalle otetaan Pientuottajat yhteistyöllä markkinoille -hankkeeseen osallistuneiden yritysten henkilöstöä.

Matkan hinta on 430 €/hlö.

Hinta sisältää
* Meno-paluu laivalla 2–3 henkilön hyteissä TallinkSilja
* Majoitus Ruotsissa 2–3 henkilön huoneissa (3 yötä)
* erillisellä lisämaksulla yksityinen huone
* Aamiaiset
* Bussikuljetukset Ahlmanilta meno-paluu (sama bussi käytössä koko matkan ajan)
* Opastetut ja suomeksi tulkatut käynnit tutustumiskohteisiin

Ruokailut matkalla ovat omakustanteisia.

Pidätämme oikeuden ohjelmanmuutoksiin.

Laskutamme matkan yhdessä erässä ennen matkaa. Matkaa tuetaan hankebudjetista ja sen järjestää Pientuottajat yhteistyöllä markkinoille -hanke.

Lisätietoja:
[email protected]
050 408 6708

Go to Top