Ladataan Tapahtumat

Aika: 1.9., 8.9. ja 6.10.
Paikka: AhlmanEdu
Kouluttaja: kompostointiasiantuntija Dora Tkalec
Ilmoittaudu: https://link.webropol.com/ep/bioaktiivinenkompostointi

Tartu tilaisuuteen ja upota kätesi kompostiin!

Mitä on bioaktiivinen komposti? Aerobisen ja termofiilisen kompostoinnin avulla voit hoitaa peltomaata ja laitumia sekä tukea viljelykasvien tarpeita biologisesti ja uudistavasti. Bioaktiivisessa kompostoinnissa yhdistetään omalta tilalta löytyviä raaka-aineita. Hallitussa aerobisessa kompostoinnissa syntyy mikrobiologisesti rikasta maanparannusainetta, joka samanaikaisesti lannoittaa sekä tukee ja uudistaa maaperän biologisia prosesseja. Tiedät mitä teet, ja saat aikaan parempaa kompostia!

Syys-lokakuun aikana järjestettävällä kolmipäiväisellä intensiivikurssilla opit itse valmistamaan bioaktiivista kompostia ja hahmottamaan laadukkaan kompostin periaatteet ja teorian. Kurssilla valmistetaan bioaktiivinen kompostikasa AhlmanEdun suomenkarjan lannasta ja muista aineksista. Kurssi perustuu Maaperän ravintoverkko -teoriaan (Soil Foodweb).

Koulutuksen sisältö:

1.9. Maaperän ravintoverkko bioaktiivisen kompostin perustana

Ensimmäisenä päivänä perehdyt Soil Food Web -maaperän ravintoverkko-teoriaan, mihin bioaktiivinen kompostointi perustuu. Tutustut myös erilaisiin kompostointimenetelmiin (staattinen kasa, termofiilinen kompostointi, vermi/kastemato-kompostointi), resepteihin ja mahdollisuuksiin laajentaa kompostointi maatilamittakaavaan.

8.9. Kompostointipäivä!

Opit päivänä aikana tekemään itse bioaktiivista kompostia ja ymmärrä sen taustalla olevat prosessit yksityiskohtaisesti: kasan lämpötilan ja kosteuden seuranta, ainesosien sekoittaminen ja pinoaminen, kasan kääntäminen jne.

6.10. Kompostin arviointia

Arvioimme valmistetun kompostin laatua, sen morfologisia ominaisuuksia ja mikrobiologista laatua mikroskoopin avulla.

Miten bioaktiivista kompostia käytetään? Syvennyt bioaktiivisen kompostiuutteen ja -teen valmistukseen sekä teoriassa että käytännössä. Opit, miten kompostiteetä ja -uutetta käytetään sekä mihin sitä kannattaa käyttää. Tiedät myös, milloin ja miten sitä levitetään sekä miten vaikutuksia arvioidaan.

Hinta ja ehdot:

Koulutuksen hinta on 120 €/hlö (alv 0). Hinta sisältää koulutuksen lisäksi kahvit.

Osallistumismaksu laskutetaan jälkikäteen. Ilmoittautuminen voidaan peruuttaa veloituksetta, jos peruutus tehdään viimeistään 7 vuorokautta ennen tapahtuman tai koulutuksen alkua. Ilman ennakkoilmoitusta pois jääneeltä perimme koko osallistumismaksun.

Yhteystietoja käsitellään AhlmanEdun tietosuoja-asetusten mukaisesti. Lue lisää: AhlmanEdun tietosuojaselosteesta
Tietoja säilytetään hankkeen raportoinnin vaatiman ajan. Tiedot voidaan vaadittaessa luovuttaa hankkeen rahoittajalle (Pirkanmaan ELY-keskus).

Pidätämme oikeuden muutoksiin kurssin sisällössä.
Koulutuksen järjestää Uudistava nautakarjatalous -koulutushanke. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti pirkanmaalaisille nautakarjatilallisille, sellaiseksi aikoville tai tilojen työntekijöille. Tämä koulutus  on ensisijaisesti suunnattu heille, jotka ovat käyneet keväällä 2022 Maaperän ravintoverkko -koulutuksen hankkeessa. Myös muut voivat osallistua koulutukseen.

Lisää tietoa:
Riitta Niiranen
riitta.niiranen(a)ahlman.fi
0505 707 505

Go to Top