Etusivu/Alkutuotanto/Pientuottajat/Alkuperämerkki-pilotti
Parasta Pirkanmaalta

Parasta Pirkanmaalta -alkuperämerkki kertoo nimensä mukaisesti elintarvikkeen pirkanmaalaisesta alkuperästä. Merkkiä voivat hyödyntää sekä pirkanmaalaiset alkutuottajat että pienet ja keskisuuret elintarvikeyritykset. Parasta Pirkanmaalta -alkuperämerkki rekisteröidään tavaramerkkinä ja sen käyttö rajataan niille toimijoille, jotka täyttävät merkille asetetut kriteerit.

Merkkiä kehitetään Pientuottajat yhteistyöllä markkinoille -hankkeen varoilla. Hanketta koordinoi AhlmanEdu.

Pilotin eteneminen

Alkuperämerkin käyttöönotto alkaa pilotointivaiheella, jonka aikana testataan merkin käyttöä pilottiryhmän kanssa vuoden ajan ennen laajempaa lanseerausta.

Kevään 2022 aikana pirkanmaalaiset tuottajat ja elintarvikeyritykset voivat osallistua mukaan pilottiin hakemalla merkin käyttöoikeutta tuotteelleen tai tuoteperheelleen. Päätökset kriteerien täyttymisestä ja merkin myöntämisestä tekee merkin hallinnoijan määrittelemä asiantuntijaraati.

Pilotissa mukana olevat yritykset saavat merkin käyttöoikeuden lisäksi merkkejä tarroina ja digitaalisessa muodossa pakkauksiin lisättäviksi, työpajoja etiketti- ja pakkaussuunnittelua sekä merkin digitaalista käyttöä varten​ ja markkinoinnillista lisänäkyvyyttä.

Satokaudella 2022 Parasta Pirkanmaalta- alkuperämerkille toteutetaan pilottivaiheen lanseerauskampanja, jonka aikana alkuperämerkistä viestitään mm. erilaisissa tapahtumissa ja medioissa. Markkinointi- ja tiedotustyötä jatketaan 2022-2023 talvikauden ajan.
Keväällä 2023 kerätään pilottivaiheen kokemuksia ja määritellään jatkotoimenpiteitä.

Lue alkuperämerkistä lisää täältä

Lisätiedot:

Antti Luomala
Projektipäällikkö, AhlmanEdu
[email protected]
050 408 6708

Asiantuntijaprofiili

Mustikka